hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen kussens
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen kussens
5000 m² meubelenhoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen kussens
Gratis leveringhoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen kussens
Ruime parkinghoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen kussens
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen
hoofdkussen hoofdkussen kopen hoofdkussens goed hoofdkussen
Advies aan huis?
Contacteer ons
Advies aan huis?
Contacteer ons

Een ergonomisch hoofdkussen in je bed

Voor een ontspannen nachtrust speelt het type hoofdkussen een grote rol. Het zorgt ervoor dat je de juiste slaaphouding aanneemt en het biedt een onmisbare ondersteuning voor je hoofd, nek en schouders. Bij Peeters-Van Leeuw kan je kussens kopen geschikt voor verschillende slaaphoudingen. Wil je genieten van een hoofdkussen met een heerlijk slaapcomfort? Spring dan snel binnen in onze winkel in Veerle-Laakdal, en kom hier alvast wat meer te weten over de verschillende mogelijkheden en kwaliteiten van onze kussens.

Eigenschappen van een goed hoofdkussen

Een goed hoofkussen ondersteunt (de spieren van) je hoofd, nek en schouders, en brengt die op één lijn met je ruggengraat. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de exacte contouren van je nek en hoofd te volgen, door gebogen zijkanten, door een uitstekende rand… Met een ergonomisch hoofdkussen zal je ook rug- en nekklachten kunnen verzachten!

Met een ergonomisch hoofdkussen zal je ook rug- en nekklachten kunnen verzachten.
Auping hoofdkussens
Een belangrijk doel van een hoofdkussen is dus om jouw slaaphouding optimaal te ondersteunen, zonder je persoonlijke voorkeuren uit het oog te verliezen. Daarom kan je ook het niveau van ondersteuning en hardheid zelf bepalen. Kortom, een goed hoofdkussen wordt één met jouw lichaam.

 

Een hoofdkussen voor de rug- en/of zijslaper

Slaap je het meeste op je rug of zij, kies dan voor een hoofdkussen dat daarvoor ontworpen is. Zo hebben we bijvoorbeeld kussens met een gebogen rand die in het midden iets lager zijn dan aan de zijkanten en met een rand die naar voren helt. Zo ondersteunen deze hoofdkussens de bovenste wervels goed en zorgen ze dus voor een zalig slaapcomfort. Je kan bij ons ook een hoofdkussen kopen met twee verschillende zijdes, waartussen je kan afwisselen: een vlakke kant om op je zij te slapen en een afgeronde kant om op je rug te slapen.

Een goed hoofdkussen voor een zalige nachtrust.
Tempur hoofdkussen Ombracio

Een hoofdkussen voor de buikslaper

Zij die graag en vaak op hun buik slapen, zijn gebaat bij een hoofdkussen dat speciaal ontwikkeld is voor deze slaaphouding. Dankzij een specifieke vormgeving heft het kussen het bovenlichaam wat op zodat men met een rechtere houding slaapt en minder druk legt op de neg en de rug. Deze hoofdkussens optimaliseren ook meteen je ademhaling, wat erg belangrijk is voor buikslapers!

Welke kussenvulling?

Besteed voldoende aandacht aan de kussenvulling van je hoofdkussen. Die bepaalt immers mee hoe zacht of hard je kussen is. Enkele mogelijkheden voor de kussenvulling zijn: (ganzen)dons, synthetisch, latex of traagschuim. Vraag ons naar bijkomende uitleg over de verschillende vullingen!

 

Een goed hoofdkussen voor een zalige nachtrust

Haal het meeste uit je welverdiende nachtrust met een hoofdkussen aangepast aan jouw slaapprofiel. Het belangrijkste is immers dat je (wervelkolom) recht ligt, en daarom hebben we zowel voor buik-, rug- als zijslapers geschikte hoofdkussens in ons assortiment, van diverse materialen en diktes. Heb je een hoofdkussen gevonden waar je comfortabel op ligt? Dan kan je dat dankzij het testkussenprogramma van TEMPUR mee naar huis nemen om een weekje uit te proberen. Daarna nog steeds overtuigd? Dan kan je het hoofdkussen kopen en er thuis elke nacht van genieten. En denk eraan, na zo’n drie jaar biedt een hoofdkussen niet meer de nodige steun en is het tijd om het te vernieuwen!